Καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο οι εφέσεις της Τράπεζας Κύπρου και του Ανδρέα Ηλιάδη

Καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο οι εφέσεις της Τράπεζας Κύπρου και του Ανδρέα Ηλιάδη κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που τους επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της εκδίκασης της δίκης που αφορούσε την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.
Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο, με απόφαση του στις 14 Δεκεμβρίου του 2017, έκρινε ένοχους την Τράπεζα Κύπρου και τον Ανδρέα Ηλιάδη, τότε διευθύνοντα σύμβουλο του πιστωτικού ιδρύματος, στην κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012 “κατά παράβαση των Άρθρων 19 ως εξειδικεύεται από το Άρθρο 20(1)(γ) και 23(3)…» του Ν.116(I)/05 «και του Άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα ...».  
Το Δικαστήριο επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς και πρόστιμο 120 χιλιάδες ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. (ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στους Κανονισμούς περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων

Προκήρυξη θέσεων στη Δικαστική Υπηρεσία: Δύο θέσεις δικαστών Εφετείου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γνωστή υπεραγορά για αθέμιτη εμπορική πρακτική

Πρόσληψη έξι (6) Επιστημονικών Συνεργατών για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσιο μισθό €61.397

Νομικές Σπουδές: Οι τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας