Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX»: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής


O Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος συμμετέχει, μέσω του «European Lawyers Foundation» (Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων), από κοινού με τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας της Ρουμανίας και της Ελλάδας, στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX». Συγκεκριμένα, οι νέοι δικηγόροι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία ή σε Δικηγορικό Σύλλογο κάποιου από τα παραπάνω κράτη-μέλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με την δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και να αποκτήσουν σχετική επαγγελματική εμπειρία. Το εν λόγω πρόγραμμα υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στους Κανονισμούς περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων

Προκήρυξη θέσεων στη Δικαστική Υπηρεσία: Δύο θέσεις δικαστών Εφετείου

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε γνωστή υπεραγορά για αθέμιτη εμπορική πρακτική

Πρόσληψη έξι (6) Επιστημονικών Συνεργατών για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσιο μισθό €61.397

Νομικές Σπουδές: Οι τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας