Οι καλύτερες Νομικές Σχολές στον κόσμο για το 2020


Τη λίστα με την κατάταξη των καλύτερων Νομικών Σχολών στον κόσμο για το 2020 παρουσίασε η QS World University Rankings που αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και γενικώς αποδεκτή αξιολόγηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, στη δεύτερη ακολουθεί η Νομική του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και στην τρίτη θέση η Νομική του Πανεπιστημίου του Cambridge.  
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων του Yale (4), του Stanford (5), του LSE (6), της Καλιφόρνια (7), τoυ Columbia (8), της Νέας Υόρκης (9) και της Μελβούρνης (10). 
Είναι χαρακτηριστικό από τις 10 κορυφαίες νομικές σχολές στον κόσμο , οι 6 είναι στις ΗΠΑ, οι 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία στην Αυστραλία. Από την Ε.Ε. στην 24η θέση είναι η Νομική Σχολή του Leiden στην Ολλανδία και στην 25η η Νομική του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Την πρώτη Γερμανική Νομική Σχολή συναντάμε στην 37η θέση και είναι του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου. 
Από τις Νομικές Σχολές της Ελλάδας, η μόνη που εμφανίζεται στη λίστα είναι η Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών (θέσεις 251-300), ενώ στη λίστα δεν υπάρχει καμία Νομική Σχολή κυπριακού πανεπιστημίου.
Το σύστημα αξιολόγησης QS περιλαμβάνει τις παγκόσμιες συνολικές και θεματικές κατατάξεις που αξιολογούν τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με τη μελέτη 48 διαφορετικών μαθημάτων και πέντε σύνθετων τομέων διδασκαλίας, σε πέντε ανεξάρτητες περιφέρεις (Ασία, Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κεντρική Ασία, Αραβική Περιφέρεια και BRICS).
Όντας η μόνη διεθνής κατάταξη που έλαβε την έγκριση της IREG (Ιnternational Ranking Expert Group), η κατάταξη της QS θεωρείται ως μία από τις τρεις πιο ευρέως διαδεδομένες πανεπιστημιακές βαθμολογίες στον κόσμο, μαζί με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων και την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων Ανώτατης Εκπαίδευσης των Times.

Σχόλια

Top Legal Stories

Κενές θέσεις τεσσάρων (4) Ανώτερων Επαρχιακών Δικαστών στη Δικαστική Υπηρεσία

Τροποποίηση του περι Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) Νόμου [Ν.124(Ι)/2024]

Εξετάσεις Δικηγόρων περιόδου Φεβρουαρίου 2025: Ορίστηκε το πρόγραμμα

Πρόωρη αποπληρωμή στεγαστικού δανείου: Ο καταναλωτής μπορεί να ανακτήσει μέρος της προμήθειας χορήγησης του δανείου εάν δεν έχει ενημερωθεί ότι η προμήθεια αυτή δεν εξαρτάται από τη διάρκεια της σύμβασης (ΔΕΕ)

Εννέα (9) κενές μόνιμες θέσεις Πρωτοκολλητή στη Δικαστική Υπηρεσία