Αναστολή ποινής και αποφυλακίσεις με την ευκαιρία των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανέστειλε κατά το ¼ την ποινή φυλάκισης για 143 κατάδικους. Συγκεκριμένα ανέστειλε το ¼ της ποινής για 72 Κύπριους και 71 αλλοδαπούς, εκ των οποίων πέντε Κύπριοι και εννέα αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν άμεσα. 

Από την αναστολή της ποινής, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, εξαιρέθηκαν οι κατάδικοι για τα αδικήματα φόνου, απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα και αδικήματα εναντίον παιδιών. Επίσης, εξαιρέθηκαν κατάδικοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και αυτοί που είχαν ευεργετηθεί προηγουμένως με μείωση της ποινής τους για το ίδιο αδίκημα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, οι αποφυλακίσεις επενεργούν θετικά για τους κρατούμενους και την κοινωνία και συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη και διασύνδεση τους με την κοινωνία, στον σωφρονισμό, καθώς και στην αναμόρφωση των κρατουμένων. Περαιτέρω, συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των Φυλακών, ειδικότερα τη δύσκολη αυτή περίοδο ενόψει της σοβαρής απειλής του κορωνοϊού. (πηγή:pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον περί Διαχείρισης Κληρονομιών Αποθανόντων Νόμο (κεφ.189)

Τροποποιήσεις στον περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) Νόμο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον του Δικηγορικού Επαγγέλματος στην Κύπρο

Παρενόχληση και εκφοβισμός κατά τη διαδικασία συνέντευξης για εργασία

Παράνομη βιντεοσκόπηση δικηγόρου σε έλεγχο αλκοτέστ και δημοσίευση του βίντεο από την αστυνομία: Παραβίαση του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ