Το Έγκλημα του Εποικισμού στο Διεθνές Δίκαιο

Το βιβλίο "Το Έγκλημα του Εποικισμού στο Διεθνές Δίκαιο" του συγγραφέα Μιχάλη Σταυρινού έρχεται να καλύψει ένα βιβλιογραφικό κενό σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο στην εποχή μας τομέα διεθνούς παραβατικότητας.

Η μελέτη αυτή εξετάζει αναλυτικά την αντιμετώπιση, της οποίας τυγχάνει ο Εποικισμός από την Διεθνή Κοινότητα, τον ΟΗΕ, το ΣτΕ, το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, τους Διεθνολόγους και τα Εθνικά Δικαστήρια.

Η έρευνα εξετάζει σε βάθος τις πλέον σημαντικές περιπτώσεις διάπραξης του Εγκλήματος του Εποικισμού, πρώτα και κύρια στο Κυπριακό, στο Παλαιστινιακό, στη Δυτική Σαχάρα, στο Ανατολικό Τιμόρ, στο Νότιο Καμερούν, στο Βόρειο Ιράκ, στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στην Ναμίμπια.
Ο Εποικισμός, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί Έγκλημα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας).
Το βιβλίο αυτό ταπεινά συνεισφέρει στην επιδίωξη της σύγχρονης Διεθνούς Τάξης Πραγμάτων να εξοβελίσει μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου/ Το έγκλημα του εποικισμού στο διεθνές δίκαιο / Συγγραφέας: Δρ.Μιχάλης Σταυρινός/ Εκδότης: Πάργα )

Δείτε ακόμα: Το «εγωιστικό γονίδιο» του δικαίου και το δίκαιο της τεχνητής νοημοσύνης

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση για ελαττωματικό αερόσακο: ο προμηθευτής μπορεί να θεωρηθεί ως παραγωγός αν η επωνυμία του συμπίπτει με το σήμα που έχει επιθέσει ο κατασκευαστής στο προϊόν

Τροποποίηση στο Σύνταγμα: Προσθήκη νέου άρθρου 7Α

Οι εργοδότες των οικιακών μισθωτών οφείλουν να εφαρμόζουν σύστημα μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας κάθε οικιακού βοηθού που απασχολούν (ΔΕΕ)

Προκήρυξη κενής θέσης Δικαστή από την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Νομικές Σπουδές: Οι τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας