Καταχώριση δικογράφων και αιτήσεων κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών

Επιστολή ημερ. 5.7.2024 με θέμα την καταχώριση δικογράφων και αιτήσεων κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών απέστειλε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ειδικότερα η Αρχιπρωτοκολλητής του Α.Δ. αναφέρει στην επιστολή: "Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα, σε απάντηση σχετικής επιστολής ημερομηνίας 3 Ιουλίου, 2024 και σας αναφέρω ότι η Επιτροπή Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας, κατά τη χθεσινή της συνεδρία, εξέτασε το ανωτέρω θέμα. Διαπιστώνει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του Μέρους 59 η καταχώριση δικογράφων (Μέρος 2) και αιτήσεων (Μέρος 23), κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, ως αυτές προβλέπονται στο Μ59.2(1)(α), δεν απαγορεύεται. Ωστόσο ο χρόνος της εν λόγω περιόδου δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του χρόνου ο οποίος προβλέπεται από τους ΚΠΔ ή από οποιοδήποτε διάταγμα ή οδηγία για τροποποίηση, επίδοση, παράδοση ή καταχώριση οποιουδήποτε δικογράφου, εκτός εάν το δικαστήριο διατάξει διαφορετικά, με εξαίρεση τις τελευταίες επτά ημέρες εκείνης της περιόδου. Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας επιστολής σε όλους τους Πρωτοκολλητές".  (πηγή:cyprusbarassociation.org)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μίσθωση υπηρεσιών επτά (7) Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δικαστήριο - Τροποποιήσεις στον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης Κανονισμό

Δύο καταδίκες της Κύπρου από το ΕΔΑΔ μέσα σε μία ημέρα

Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου για μη ορθή μεταφορά της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

Απόλυση κρατικών υπαλλήλων που κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς: Παραβιάστηκε το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης (ΕΔΑΔ)