Πρόσληψη έξι (6) Επιστημονικών Συνεργατών για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσιο μισθό €61.397

Το Υπουργείο Εξωτερικών δέχεται αιτήσεις για πρόσληψη έξι (6) Επιστημονικών Συνεργατών για τις ανάγκες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενόψει της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026. 

Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα γίνει στη βάση πλήρους απασχόλησης, με συμβόλαιο κυπριακού δικαίου και για μέγιστη περίοδο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2026. Ο ακαθάριστος ετήσιος μισθός ανέρχεται στις €61.397. Παρέχεται επιπρόσθετα 13ος μισθός. O ετήσιος ακαθάριστος μισθός θα αναθεωρηθεί από 01/07/2025. Από το ποσό των απολαβών που αναφέρεται πιο πάνω, θα αφαιρούνται οι διάφορες εισφορές/αποκοπές οι οποίες προβλέπονται στο κυπριακό δίκαιο για μισθωτούς ιδιωτικού δικαίου. 

Απαιτούμενα Προσόντα και Προϋποθέσεις: 

1. Πανεπιστημιακό Δίπλωμα ή ισότιμο προσόν. 

2. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής ή της Τουρκικής γλώσσας και της Αγγλικής γλώσσας. 

3. Καλή γνώση ή πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης. 

4. Καλή γνώση του τρόπου εργασίας και λειτουργίας της ΕΕ και των θεσμών της. 

5. Καλή γνώση της Κυπριακής, Ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας. 

6. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτικές και διοικητικές δεξιότητες, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, αναλυτική σκέψη και ευθυκρισία. 

7. Ικανότητα εργασίας σε συνθήκες στενών χρονικών περιθωρίων. 

8. Πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμο μπορεί να υποβληθεί στη συνέντευξη. 

9. Κυπριακή Υπηκοότητα. 

Πέραν των πιο πάνω, θα αποτελεί πλεονέκτημα: Καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας (με βάση τα Τεκμήρια Γνώσης Γλωσσών που είναι αποδεκτά από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας). 

Οι λειτουργοί που θα επιλεγούν, θα εκτελούν κυρίως τα ακόλουθα καθήκοντα: 

1. Εκπροσώπηση και παρακολούθηση των συναντήσεων των προπαρασκευαστικών οργάνων του Συμβουλίου, και συμβολή σε προετοιμασία Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσώπων ΙΙ, Επιτροπής Μόνιμων Αντιπροσώπων Ι και Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας, υπό τις οδηγίες Μόνιμου Αντιπροσώπου.

2. Οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα τους ανατεθούν. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε προφορικό διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Οι υποψήφιοι από την Κύπρο θα κληθούν να συμμετάσχουν στον προφορικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες με διαδικτυακή σύνδεση από Κύπρο η οποία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα μαζί με σύντομη επιστολή ενδιαφέροντος (motivation letter), στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στην ΕΕ, στην κα Μαρία Μιχαηλίδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mimichaelidou@papd.mof.gov.cy, μέχρι τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024. 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίγραφα όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών και εγγράφων (όπως καθορίζονται στα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις πιο πάνω). Πιστοποιητικά και έγγραφα που δεν αναφέρονται πιο πάνω δεν θα ληφθούν υπόψη. Τα πρωτότυπα θα ζητηθούν για έλεγχο σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
eyxaristoyme cylegalnews, to kalitero nomiko site tis kyproy!

Top Legal Stories

Μίσθωση υπηρεσιών δέκα (10) δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέες θέσεις εργασίας για Νομικούς, Δικηγόρους και συναφείς ειδικότητες (16/9/2024)

Παραμερίστηκε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία δεν διορίστηκε αιτητής στη θέση Επαρχιακού Δικαστή: Διαπιστώθηκε ελλιπής έρευνα

Θέση Πρώτου Κτηματολογικού Λειτουργού στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας με μισθό από €57.077

Τροποποίηση στους Κανονισμούς περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων