Τροποποιήσεις στον περί Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και των Διαδικασιών Παράδοσης Εκζητουμένων Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαδικαστικό Κανονισμό.

Τροποποιήσεις στον περί Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και των Διαδικασιών Παράδοσης Εκζητουμένων Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαδικαστικό Κανονισμό.

1.Ο παρών Διαδικαστικός Κανονισμός θα αναφέρεται ως ο περί Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και των Διαδικασιών Παράδοσης Εκζητουμένων Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τροποποιητικός) (Αρ.1) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2024 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και των Διαδικασιών Παράδοσης Εκζητουμένων Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαδικαστικό Κανονισμό, που στο εξής θα αναφέρεται ως «ο Βασικός Διαδικαστικός Κανονισμός».

2. Ο Κανονισμός 2 του Βασικού Διαδικαστικού Κανονισμού τροποποιείται ως εξής: 

(α) Με την αντικατάσταση του όρου «Εφετείο» με τον ακόλουθο όρο: «Εφετείο» σημαίνει το Εφετείο το οποίο καθιδρύεται δυνάμει των περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμων του 1964 έως 2024. 

(β) Με τη διαγραφή της φράσης «του περί Πολιτικής Δικονομίας Διαδικαστικού Κανονισμού», από τον όρο «Διάδικος» και την αντικατάσταση αυτής με τη φράση «των Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας του 2023». 

3. Οπουδήποτε στον Βασικό Διαδικαστικό Κανονισμό γίνεται αναφορά σε «Ανώτατο Δικαστήριο», αυτή αντικαθίσταται από τη λέξη «Εφετείο».

Ο Κανονισμός τίθεται σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Σχόλια

Top Legal Stories

Νέες θέσεις εργασίας για Νομικούς, Δικηγόρους και συναφείς ειδικότητες (16/9/2024)

Μίσθωση υπηρεσιών δέκα (10) δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Έπαυσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη από Γενικό Ελεγκτή το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Ανακοίνωση Εφόρου Εταιρειών για τις περιπτώσεις όπου ο πραγματικός δικαιούχος έχει αποβιώσει

Θέση Πρώτου Κτηματολογικού Λειτουργού στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας με μισθό από €57.077