Δικαιοσύνη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

Το ζήτημα της αντικατάστασης των δικαστών από σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης κατά την απονομή της δικαιοσύνης πραγματεύεται η νέα ταινία "Τεχνητή Δικαιοσύνη" ισπανικής παραγωγής 2024.

Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τους δικαστές με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, στην προσπάθειά της (ή υλοποιώντας τη δέσμευσή της) να αυτοματοποιήσει και να αποπολιτικοποιήσει το δικαστικό σύστημα. 

Η Κάρμεν Κόστα, διακεκριμένη δικαστής, έχει προσκληθεί να αξιολογήσει αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία. Ωστόσο, όταν ο δημιουργός του λογισμικού εξαφανίζεται, η Κόστα συνειδητοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να πολεμήσει τα ισχυρά συμφέροντα που κινούν τα νήματα (ή που κυριαρχούν) στα υψηλότερα κλιμάκια του κράτους.

Μια ταινία που πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση για τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παραγωγή της πολυβραβευμένης Tornasol Media, η «ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΚΑ.Ι.ΟΣΥΝΗ» συνδυάζει νουάρ και πολιτικές συνωμοσίες, ενώ αποκαλύπτει τις σκοτεινές συναλλαγές των πολυεθνικών λόμπι. (πηγή: moveitmag.gr)

Το τρέιλερ εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Νέες θέσεις εργασίας για Νομικούς, Δικηγόρους και συναφείς ειδικότητες (16/9/2024)

Έπαυσε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη από Γενικό Ελεγκτή το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Ανακοίνωση Εφόρου Εταιρειών για τις περιπτώσεις όπου ο πραγματικός δικαιούχος έχει αποβιώσει

Μίσθωση υπηρεσιών δέκα (10) δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Τροποποιήσεις στον περί Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και των Διαδικασιών Παράδοσης Εκζητουμένων Μεταξύ των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαδικαστικό Κανονισμό.