Κενή θέση Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προτίθεται να πληρώσει θέση ενός (1) Προέδρου Οικογενειακού Δικαστηρίου στη Δικαστική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να κενωθεί. 

2. Κατ’ ακολουθία της Διαδικασίας και των Κριτηρίων Προαγωγής ή Πλήρωσης θέσης Δικαστή, υποψήφιος για τη θέση δικαστής, αποστέλλει στη Γραμματεία του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου μέχρι την 4η Οκτωβρίου 2024, τα ακόλουθα: 

(1) Βιογραφικό σημείωμα («Curriculum Vitae»). 

(2) Συνοπτική καταγραφή του δικαστικού του έργου. 

(3) Τις δέκα σημαντικότερες Αποφάσεις που έχει εκδώσει. 

3. Δικηγόρος ο οποίος ενδιαφέρεται για τη θέση, αποστέλλει στη Γραμματεία του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου μέχρι την 4η Οκτωβρίου 2024, τα ακόλουθα: 

(1) Βιογραφικό σημείωμα («Curriculum Vitae») και πρόσφατη φωτογραφία. 

(2) Υπεύθυνη δήλωση ως προς τυχόν προηγούμενες ή εκκρεμούσες υποθέσεις, είτε ποινικές, είτε πειθαρχικές, είτε αστικές, στις οποίες εμπλέκεται ο ίδιος προσωπικά ως διάδικος. 

(3) Σύντομη χωριστή περιγραφή της προσωπικότητάς του, προερχόμενη από τον ίδιο. 

(4) Συνοπτική καταγραφή του δικηγορικού του έργου. 

(5) Τις δέκα σημαντικότερες Δικαστικές Αποφάσεις σε υποθέσεις στις οποίες είχε ουσιαστική ανάμειξη στον χειρισμό τους (οι αποφάσεις να προσκομίζονται σε ηλεκτρονική μορφή). 

Αίτηση η οποία δεν περιλαμβάνει τα ανωτέρω, δεν γίνεται αποδεκτή. Στην αίτηση απαραιτήτως να δηλώνεται ο αριθμός μητρώου δικηγόρου που κατέχει ο υποψήφιος, το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το κινητό του τηλέφωνο. 

4. Η Διαδικασία και Κριτήρια Προαγωγής ή Πλήρωσης Θέσης Δικαστή, είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μίσθωση υπηρεσιών επτά (7) Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δικαστήριο - Τροποποιήσεις στον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης Κανονισμό

Απόλυση κρατικών υπαλλήλων που κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς: Παραβιάστηκε το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης (ΕΔΑΔ)

Δύο καταδίκες της Κύπρου από το ΕΔΑΔ μέσα σε μία ημέρα

Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου για μη ορθή μεταφορά της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων