Μίσθωση υπηρεσιών επτά (7) Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας ζητεί την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση υπηρεσιών 7 δικηγόρων προς κάλυψη αναγκών της Νομικής Υπηρεσίας σε θέματα αιτητών ασύλου ως καθορίζονται στην πρόσκληση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 31.10.2024, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 12:00 μ.

Η διάρκεια της Συμφωνίας Μίσθωσης Υπηρεσιών καθορίζεται από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και είναι για χρονική περίοδο δώδεκα (12)μηνών ή για μικρότερη χρονική περίοδο, ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας. Δύναται να παρατείνεται για πρόσθετη περίοδο που θα κρίνει σκόπιμη η Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι, η Σύμβαση Μίσθωσης Υπηρεσιών που θα υπογραφτεί δεν συνιστά ούτε δημιουργεί οποιαδήποτε σχέση εργοδότη και εργοδοτουμένου μεταξύ των δύο μερών.

Α. Αντικείμενο Υπηρεσιών

  1. Χειρισμός υποθέσεων που θα ανατίθεται από το Συντονιστή της Σύμβασης εκ μέρους της Δημοκρατίας σε θέματα που αφορούν αιτητές ασύλου.
  2. Χωρίς επηρεασμό της γενικότητας της παραγράφου Α.1. πιο πάνω, ιδίως, προετοιμασία υποθέσεων, σύνταξη δικογράφων και παρουσίαση υποθέσεων εκ μέρους της Δημοκρατίας και εμφάνιση ενώπιον όλων των αρμοδίων Δικαστηρίων σε θέματα που αφορούν αιτητές ασύλου.
  3. Παροχή νομικών υπηρεσιών που προκύπτουν, σχετίζονται και/ή συναρτώνται με τα πιο πάνω.

Β. Ελάχιστες Απαιτούμενες Προϋποθέσεις Συμμετοχής στην Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  1. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν στα νομικά.
  2. Εγγεγραμμένος δικηγόρος στο Μητρώο των Δικηγόρων που Ασκούν το Επάγγελμα, που τηρείται από το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6Α, του Περί Δικηγόρων Νόμου, Κεφ. 2, και κάτοχος της άδειας που προβλέπεται στο ίδιο άρθρο, για το έτος 2024.
  3. Εξάμηνη τουλάχιστον άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, ως καθορίζεται στον περί Δικηγόρων Νόμο, Κεφ. 2.
  4. Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.

Βάσει της Συμφωνίας που θα υπογραφεί η συνολική ετήσια αξία της σύμβασης ορίζεται στο ποσό των €25.200 (είκοσι πέντε χιλιάδων διακοσίων ευρώ) πλέον Φ.Π.Α. και θα καταβάλλεται σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον Παροχέα Υπηρεσιών στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Δείτε τα Έγγραφα του Διαγωνισμού εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δικαστήριο - Τροποποιήσεις στον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης Κανονισμό

Δύο καταδίκες της Κύπρου από το ΕΔΑΔ μέσα σε μία ημέρα

Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου για μη ορθή μεταφορά της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

Απόλυση κρατικών υπαλλήλων που κατήγγειλαν πράξεις διαφθοράς: Παραβιάστηκε το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης (ΕΔΑΔ)