Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου για μη ορθή μεταφορά της οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Κύπρο  να μεταφέρει ορθά την οδηγία σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στην Κύπρο λόγω μη συμμόρφωσης της εθνικής νομοθεσίας με την οδηγία σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων (οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2013/55/ΕΕ), η οποία αφορά αρχιτέκτονες με κεκτημένα δικαιώματα, δηλαδή τους αρχιτέκτονες με δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος βάσει ειδικών διατάξεων. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι κανόνες αυτοί εμποδίζουν τους εν λόγω αρχιτέκτονες να ενταχθούν στο επαγγελματικό επιμελητήριο όπως άλλοι αρχιτέκτονες με τίτλους σπουδών που έχει χορηγήσει η Κύπρος, περιορίζοντας τα οφέλη και τους όρους άσκησης του επαγγέλματος. 

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποστέλλει προειδοποιητική επιστολή στην Κύπρο, η οποία έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που επισημάνθηκαν από την Επιτροπή. Η Επιτροπή, εάν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη. (πηγή europa.eu)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δύο καταδίκες της Κύπρου από το ΕΔΑΔ μέσα σε μία ημέρα

Ηλεκτρονική επικοινωνία με το Δικαστήριο - Τροποποιήσεις στον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης Κανονισμό

Νέες θέσεις εργασίας για Νομικούς, Δικηγόρους και συναφείς ειδικότητες (16/9/2024)

Νομικές Σπουδές: Οι τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας